Automatisering med robotter i administration og produktion

Cobots – automatiser produktionen

”Cobots” er en sammentrækning af de engelske ord ”collaborative” samt ”robots” og er en betegnelse, man bruger, når robotter arbejder sammen med mennesker i en given arbejdsproces. Ofte vil det være langt mindre omkostningsfuldt og mere fleksibelt kun at automatisere det beskidte og hårde arbejde i produktionen, og lade en medarbejder håndtere resten. Det betyder billigere og hurtigere produktion samt frigørelse af dine medarbejders tid, til f.eks. at udvikle nye kreative produktionsprocesser.

Robotter i produktionen

Har I overvejet at bruge robotter i jeres produktion? Det kan betyde billigere og hurtigere produktion samt frigørelse af dine medarbejders tid, til f.eks. at udvikle nye kreative produktionsprocesser. Hør underviser Sten Lønborg fortælle om, hvordan du kommer i gang.

Robotter og sikkerhed

Når man skal arbejde med robotter i produktionen, er det vigtig at have styr på sikkerheden. Hvordan du får styr på det, kan underviser Sten Lønborg fortælle dig om.

Robotter og netværk

Har du mere end én robot i din produktion, skal du have opbygget et netværk. Underviser Sten Lønborg kan gøre dig klogere på, hvordan du gør det.

Robotter og Vision

Vil du vide mere om robotter og brug af Vision – altså brug af robotter med kamera, så kan underviser Sten Lønborg fortælle dig mere.

Robot Proces Automation (RPA) – automatiser de administrative processer

Mange processer i virksomheden er ensformige og langsommelige. RPA er såkaldte softwarerobotter, som kan efterligne de standardiserede opgaver dine medarbejdere udfører på computeren. De kan logge ind, indsamle og strukturere data, indtaste data, beregne, kopiere osv. Fordelen ved softwarerobotter er, at de frigiver tid til mere værdiskabende opgaver. Hør Henrik fortælle mere om softwarerobotter og konkrete eksempler på, hvordan de kan bruges: 

Hvad er et ERP system, og hvordan kan det anvendes?

Et ERP (Enterprise Resource Planning) omtales ofte som virksomhedens økonomisystem, som styrer regnskab, bogføring, fakturering, rykker m.m. Populære systemer er f.eks. Visma/e-conomic, MS NAV, Oracle og SAP. Men et ERP system er meget mere – det er et system, der samler alle virksomhedens arbejdsområder, arbejdsprocesser og data i ét fælles system. Et ERP kan håndtere f.eks. ordre, indkøb, lager, produktion, projekter, kundestyring (CRM) og personale. Udnytter du systemet optimalt i forhold til din virksomhed, vil du kunne trække vigtige nøgletal og viden ud af systemet, som kan danne grundlag for nye forretningsstrategier og effektivisering af arbejdsprocesserne.

Styrk din kundeservice med Chatbots

Chatbots er en intelligent robot, som med fordring af data, er blevet oplært til tage beslutninger eller overveje ting som et menneske. En Chatbots benytter sig således af Artificial Intelligence (AI). Du oplever ofte chatbots som en online ”kundeservice robot” hos store virksomheder eller som Siri i din telefon.