Optimer din produktudvikling med brug af prototyper

Det er ikke længere en dyr og omstændig proces at udvikle en prototype af sit produkt. Prototyper kan du med fordel anvende i produktudviklingsfasen for at teste ideen af tidligt i processen og rette vigtige fejl i både design og funktionalitet. Du kan også bruge den til at visualisere din ide for investorer, samarbejdspartnere eller kollegaer. Det kan også vise sig, at produktet slet ikke er salgsbart. Det kan spare jer for megen tid og kroner.

Hør Helle fra vores Fab-lab fortælle om mulighederne for at lære noget om prototypefremstilling (rapid prototyping).Der er flere måde at udvikle en prototype – metoden vil selvfølgelig afhænge af produktet. Her fortæller Hans-Peter fra vores Fab-Lab om de enkelte metoder og teknikker:

Brug af 3D print

Kom i gang med 3D print. 3D-print er en teknologi, hvor et objekt bygges ved at tilføre plast, metal, gips, cement eller andet materiale lag for lag. En 3D-printer fungerer i princippet som en almindelig printer, der påfører blæk på papir. Ved 3D tilføres en ekstra dimension ved at objektet opbygges i højde.Silikone- og vacumforme til serieproduktion

Hør hvordan du kan lave en lille serieproduktion af identiske produkter – her er det brosten – på en fræsemaskine, enten ved at lave en støbeform i silikone eller plast.


Elektronikdesign

Skal du lave en prototype, hvor der er elektronik indbygget, så se med her.


Lær at tegne i 3D

Uanset hvilken metode du skal anvende til din prototypefremstilling, er det afgørende, at maskinen har noget data ”at lege med” – det kræver en 3D tegning. Hør hvad vi kan tilbyde.


Laserskæring

Laserskæring er en skæreproces med en laserstråle, som styres via et CNC program – og er derfor meget præcis. Med en laserskære kan du skære eller indgravere i mange former for materiale som metal, træ, plast osv. En laserskære er et effektivt værktøj at gøre brug af ved prototypefremstilling  men kan også anvendes til produktion af færdige produkter. I vores Fab-Lab kan du se mange eksempler på bruge af laserskærer i indretningen med specialfremstillet møbler, hylder mv.