Nye teknologier – hvad kan de bruges til

Gør dine elektroniske enheder intelligente ved brug af Internet of Things (IoT)

Internet of Thing (IoT) betyder at man ved hjælp af sensorer opsamler data fra fysiske elektroniske enheder. Det betyder at man pludselig kan tilføre sine enheder en form for intelligens – Artificial Intelligence (AI). Hør hvordan du kan udnytte IoT og få afgørende viden om brugen og brugeren af dine enheder – f.eks. din målgruppe.


Gør din målgruppe glad med brug af User eXperience design (UX design) og personlige data

UX design og brug af personlig data handler om at involvere brugeren – sin målgruppe – i selve designprocessen – dvs. subjektive observationer som adfærd, indstilling og følelser omkring brug af et produkt, service eller system. Lær mere om hvordan du kan designe dit produkt – f.eks. din hjemmeside, så den matcher de behov, din målgruppe har, og genererer den ønskede adfærd.


Visionsteknologier: Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR)

Virtual reality (VR) er en computersimuleret miljø, som du ofte oplever ved hjælp af en VR-brille. Teknikken bag er en 3D effekt og dybde i de briller, man bærer. Forskellen fra Augmented Reality (AR) er, at du i VR er i en 100% virtual verden og har et 360 graders view.

Augmented Reality (AR) er en kombination af den virkelige verden og en computergenereret verden. En form for udvidet virkelig, hvor du ved at holde en skærm op foran den faktiske virkelighed ser computergenererede billeder eller lyd.


Artificial intelligence (AI) og Chatbots

Artificial Intelligence (AI) handler om, ved brug af avanceret software, at tilføre en computer en form for intelligens – så den kan ”tænke” selv. Ved at indsamle store mængder af data oplæres computeren til at tage beslutninger eller overveje ting som et menneske. AI bruges ofte i mange IoT enheder. AI bruges også i såkaldte chatbots – som du ofte oplever som en online ”kundeservice robot” hos store virksomheder eller som Siri i din telefon.