Forretningsudvikling ved brug af data

Udnytter du virksomhedens ERP-system optimalt?

Et ERP (Enterprise Resource Planning) omtales ofte som virksomhedens økonomisystem som styrer regnskab, bogføring, fakturering, rykker m.m. Populære systemer er f.eks. Visma/e-conomic, MS NAV, Oracle og SAP. Men et ERP system er meget mere – det er et system der samler alle virksomhedens arbejdsområder, arbejdsprocesser og data i ét fælles system. Et ERP kan håndtere f.eks. ordre, indkøb, lager, produktion, projekter, kundestyring (CRM) og personale. Udnytter du systemet optimalt i forhold til din virksomhed, vil du kunne trække vigtige nøgletal og viden ud af systemet, som kan danne grundlag for nye forretningsstrategier og effektivisering af arbejdsprocesserne.

 

Få kunden i centrum med dit CRM-system

CRM handler om at sætte kunden i centrum. Et CRM-system, som ofte er en integreret del af dit ERP system, samler alle data fra virksomhedens afdelinger og danner et samlet billede af kunden i real-time. Kundedata kan være telefonnumre, adresser, ordre og den seneste kontakt med kunden – hvad er blevet drøftet, hvornår følges der op, hvordan og af hvem (også vigtigt i forhold til overholdelse af GDPR). Systemet sørger for at alle, i alle afdelinger, har alt og samme information og herved kan servicere kunden optimalt. Den struktureret håndtering og indsamling af kundedata giver din virksomhed uvurderlig viden, som kan bruges ved f.eks. udvikling af nye processer, produkter, salgs- og marketingaktiviteter.

 

Opsamling og brug af data – Business Intelligence (BI)

BI er et begreb man bruger bredt indenfor softwareløsninger, om systemer der kan trække data ud fra et eller flere kildesystemer, transformere og strukturere dem i en ny brugbar sammenhæng. Der skabes overblik og gør det lettere for slutbrugere at anvende til rapportering og statistik. I din virksomhed kan sammenkørt data fra f.eks. økonomi, produktion, lager, web-shoppen og CRM-systemet give dig afgørende viden i forhold til nye strategiske beslutninger og forretningsprocesser.