VVS firma fra Vordingborg oplever bedre bundlinje efter deltagelse i Digitale Veje til Vækst

VVS firma fra Vordingborg oplever bedre bundlinje efter deltagelse i Digitale Veje til Vækst

Da en bekendt gjorde ham opmærksom på muligheden for at deltage i EU-projektet Digitale Veje til Vækst, og få en gratis skræddersyet vækst- og handlingsplan med udgangspunkt i vækst gennem digitalisering, slog han til. Og det har vist sig at være en god ide – en digitalisering af de primære processer i virksomheden har allerede haft en positiv effekt på bundlinjen.

Søren tog kontakt via Digitale Veje til Væksts hjemmeside, aftalte et indledende møde op og blev godkendt til at deltage i projektet. Med et katalog af mulige rådgivere, fik Søren selv lov at vælge den rådgiver, han synes bedst om, og som passede bedst ind i hans forretningen – og så gik projektet i gang. 

De fleste processer i VVSøren var inden projektets start drevet manuelt – bortset fra regnskab. Derfor blev det hurtigt klart i analyseprocessen, at det var her, der var behov for at sætte ind. Det var afgørende at få et overblik over samtlige processer såsom oprettelse af ordre, kvalitetssikring, materiale- og tidsregistrering, løn mv. for herefter at kunne vælge det rette sagsstyringssystem.   

Søren Rasmussen deler gerne ud af sine erfaringer med deltagelse i Digitale Veje til Vækst, som kan gavne andre lignede virksomheder, som står overfor udfordringen omkring digitalisering – vi har spurgt ham:

I afsluttede projektet juli sidste år. Kan I se en effekt af de ændringer, I har lavet?

Ja det kan vi – vi kan se en klar bedre udnyttelse af timerne. Med implementeringen af vores nye sagsstyringssystem foregår alt i det samme program, hvor alle har adgang til de enkelte sager. Kontoret kan oprette kunden og opgaven, svendene kan tidsregistrere, dokumentere udført arbejde og bestille varer. Nu skal man blot registrerer tingene ét sted, og så er det gjort. Det betyder også, at svenden ikke har behov for at køre forbi kontoret så ofte – det sparer dem igen for tid og besvær. 

Er der noget særligt du gerne vil fremhæve omkring deltagelse i projektet?

”Det der var afgørende for os var, at man med Digitale Veje til Vækst fik en uvildig rådgivning, som ikke var farvet af, at man ønskede at sælge et bestemt produkt. Vi fik en objektiv vurdering af hvilket system, blandt mange, der passede bedst til os, som den type virksomhed vi er. Det gav tryghed”  

”En anden vigtig faktor var, at man på baggrund af en vækstplan fik udarbejdet en konkret handlingsplan, som var nem at forholde sig til og planlægge ud fra. Vi vidste, hvad der skulle gøres og hvornår. Det er vigtigt i en virksomhed som vores, hvor driften fylder det meste”

Har det krævet mange ekstra timer at deltage i projektet?

Det har været ganske rimeligt. Vi har haft ca. 3 møder med vores rådgivere og efterfølgende oplæring. Det har vi ikke haft problemer med at håndtere.   

Har I oplevet en modstand i virksomheden med implementeringen af et ny system?

Nej, det har vi ikke – og det gælder både hos de unge og de ældre medarbejdere, såvel på kontoret som ude i marken. Alle har taget godt imod vores nye system. Afgørende var selvfølgelig at alle fik en grundig vejledning og undervisning i, hvordan man skulle bruge systemet og hvorfor. Nu har alle svendene mini iPads, som de hurtig og nemt kan betjene. Det fungerer rigtigt godt.

Kan du anbefale andre virksomheder at deltage i Digitale Veje til Vækst? 

Ja det kan jeg bestemt. Det har været et overskueligt projekt at være med i, og gevinsten har været tydelig. Vi har valgt et vel-testet system, gennem en uvildig rådgiver, og er nu digitalt fuldt ud på højde med andre lignende virksomheder.   

Læs mere om digitale Veje til Vækst her: www.digitalvækst.dk

Fakta om VVSøren:

VVSøren er grundlagt og ejet af Søren Rasmussen. Virksomheden har eksisteret i over 30 år og har i dag 10 ansatte med kontor i Vordingborg. VVSøren servicerer både private og industrivirksomheder med løsning af VVS relateret sager. Læs mere om VVSøren her: www.vvsoren.dk