Digitalisering gjorde Buus Anlægsgartner A/S mere fleksible

Digitalisering gjorde Buus Anlægsgartner A/S mere fleksible
Digitaliseringen vil erstatte vores arbejde. Det er nok hvad mange tænker, når der tales om digitalisering og robotter. Heldigvis er det sjældent at det sker. Tværtimod fører digitalisering og automatisering ofte til skabelsen af flere jobs og fastholdelse af jobs, ligesom mange tunge arbejdsgange kan gøres betydeligt lettere.
Det erfarede Buss anlægsgartner, efter at de deltog i Erhvervspartnerskabet (nu SMV:Digital) tilbage i 2016. Projektet hjalp dem med at digitalisere arbejdsgange i virksomheden, som kunne hjælpe dem med at fokusere på deres kernearbejde – at skabe funktionelle og flotte udearealer.

Hvordan gør man så det?

”For at vi kan udvikle os, skal vi være mere konkurrencedygtige og derfor er det en nødvendighed at digitalisere ens virksomhed.” Michael Niemann, Buus Anlægsgartner A/S.
Buus Anlægsgartner A/S fik besøg af en konsulent fra Erhvervspartnerskabet, som havde erfaring med at identificere virksomheders digitaliseringspotentiale og hjælpe med at finde gode løsninger i markedet.
Som udgangspunkt for opgaven udførte konsulenten en behovsundersøgelse hos en brugergruppe, som bestod af virksomhedens medarbejdere med forskellige funktioner. I fællesskab fandt de frem til, at de arbejdskort og opgavebeskrivelser, som virksomheden brugte, ikke fungerede optimalt.
”Før vi valgte at gå ind i processen om at digitalisere vores systemer, arbejdede vi jo på den lidt mere gammeldags måde med arbejdskort, telefonisk beskrivelse, medarbejderne mødte ind om morgenen og fik at vide, hvad de skulle foretage sig. […] Og så var det et lidt tungere system i forhold til at skulle have de her arbejdskort udleveret, det vil sige, at de skulle have dem fysisk enten ved at møde ind på matriklen eller vi skulle ud og aflevere dem til dem ude hos kunden.” Michael Niemann, Buus Anlægsgartner A/S.
Med hjælp fra Erhvervspartnerskabet fik Buus anlægsgartner A/S hjælp til at udvikle en app som erstatning for både arbejdskort og telefonopkald. Appen viser al den information medarbejderne skal bruge, såsom arbejdsbeskrivelse, kontaktpersoner og hvad der er aftalt med kunden. Samtidigt kan appen bruges til at registrere arbejdstimer, notere hvilket materiale, der bliver brugt samt eventuelt overarbejde.
Appen gav en langt mere fleksibel løsning for alle medarbejdere, der ikke behøvede at overlevere fysiske papirer eller ringe sammen for at aftale dagens arbejdsopgaver.

Hvad var resultatet?

For Buus Anlægsgartner var oplevelsen overvældende positiv, som Michael Niemann siger: ”Jeg ville da helt klart anbefale andre at søge og […] bruge de midler man får til at få noget bistand udefra, til at hjælpe en igennem den her proces. Der er ingen tvivl om, at alle skal igennem denne her proces på et tidspunkt.”.
Hvis du eller din virksomhed er interesseret i at få hjælp til at lave en konkret plan for digitalisering, eller få et kompetenceløft, kan I kontakte os her, eller læse mere om selve projektet.
Få hjælp til vækst i din virksomhed gennem digitalisering – kontakt os nu